Elérhetőségeink

Villány: +36-30/663-7382
Siklós: +36-30/663-7381
E-mail: info@bi-bor.hu 
Vásárlói fiók

E-mail cím:

Jelszó:

Miért jó, ha a természetes rafiát választjuk?

Megbízható kiegészítőket keres szőlészetébe? Borászati szaküzletünk kínálatában igazán széles választékot talál azokból a termékekből, amiket a szőlő gondozásához, neveléséhez, szüreteléséhez, valamint a borkészítéshez hatékonyan fel tud használni.

 

Nem véletlenül forgalmazunk olyan termékeket is, mint amilyen a természetes rafia. A természetes rafia, ahogyan a neve is mutatja, természetes alapanyag, ebben rejlik az egyik legnagyobb előnye. Ha Ön sem a mesterséges anyagokat részesíti előnyben, szőlészetéből nem hiányozhat a rafia!

 

A természetes rafia a rafia pálmából készül. Ennek, a pálmák családjába tartozó növény levelének a bőrkéjét használják fel az elkészítéséhez. Lehántják rostostul és innentől kezdve már rövidesen használható is kötöző- vagy dekoranyagként. Erős, változatos hosszúságú, praktikus szőlőkötöző anyagként tartják számon.

 

Amennyiben szeretne rendelni természetes rafiát, vagy borászati szaküzletünkben található más terméket, nézzen körül nálunk, és kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről!

A palack alternatívája: a bag in box

A dobozos borok megítélése sajnos még negatív, mert sokan az elegánsabb és kifinomultabb palackozott italokhoz hasonlítják őket. A dobozos bor olcsó, közönséges és igénytelen lenne? A bag in box csomagolás is éppolyan színvonalas megoldást kínál, mint a palack, és rengeteg előnye van, ami miatt érdemes jobban megismerni.

 

A bag in box csomagolás sokkal költséghatékonyabb, mint az üveg. Nem törik és nem kell annyira óvni, de a bor biztonságban van benne. A speciális csomagolásnak köszönhetően a bor a bag in boxban sokkal tovább eláll, mert nem éri levegő. Ez kifejezetten előnyös az olyan borok esetében, amiket vendéglátóhelyeken kínálnak, mert, ha esetleg lassan fogy a bor, akkor sem kell kidobni és pazarolni.

 

A bor csomagolás ma már szinte bármilyen lehet, egy igényes dizájnnal, egyedi megjelenéssel, modern grafikával a dobozos borból is válhat valami különleges, valami szép. Az üveges borok egyeduralmának megdöntésére semmi sem olyan alkalmas, mint a bag in box csomagolás!

 

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén bővebb tájékoztatásért!

A bortartályok sokoldalúságáról

Egy bortartálynak igazán sokoldalúnak kell lennie, hiszen védi a bort, teret ad az erjedéshez, de a kóstoláshoz is hozzáférést biztosít. Ahhoz, hogy ezeknek a feltételeknek mindegyike teljesülhessen, a megfelelő bortartályt kell kiválasztani!

A manapság kapható bortartályok között már bátran válogathatunk, hiszen nem csak anyagukban, de felépítésükben is többfélét kínálnak a gyártók. A bortartály készülhet műanyagból, de lehet az alapanyaga rozsdamentes, saválló acél is. Érdemes úszófedeles változatot vásárolni, hiszen ennek a kiegészítőnek megvannak a maga előnyei: egyszerre biztosítja a bornak az ideális környezetet, a légmentességet, de a szőlős gazdának is hozzáférést biztosít.

Amennyiben műanyag bortartályon gondolkodunk, ebből is válasszunk olyat, amin elhelyezhető kóstoló csap, szintjelző és légzőszelep, valamint úszófedél, ami már paraffinolaj nélkül is légmentesen lezárható. Könnyű, ellenálló, egyszerűen kezelhető, mégis sokoldalú bortartályokért keressen minket bizalommal!

Egyedi feliratozású kartondobozba csomagolná termékeit?

Akinek borászati vállalkozása van, ráadásul viszonteladóknak is szállíttatja termékeit, tisztában van vele, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni annak érdekében, hogy tökéletes állapotban kerüljenek az italok a boltok polcaira. Ha Önnek is számít minden apró mozzanat, és nem bízná a véletlenre a borok csomagolását, rendeljen kartondobozt kínálatunkból!

A kartondobozokkal garantált a biztonságos szállíttatás, ugyanis a dobozok belsejében nem törhetnek el az üvegek, ráadásul egyszerre akár több termék is elhelyezhető bennük, így garantált a biztonságos és egyszerű szállítás.

Mivel a kartondobozok nélkülözhetetlenek egy borászati vállalkozás kelléktárából, szeretnénk megkönnyíteni ügyfeleink helyzetét azzal, hogy nemcsak biztosítjuk a dobozokat, hanem igény szerint feliratozzuk is, így a csomagolás nívóssá válik, és vesződnie sem kell a kartondobozok utólagos feliratozásával.

Igényelje kedvező áron egyedi kartondobozait borászati webáruházunkból! Rövid határidővel, színvonalas szolgáltatás keretein belül elkészítjük Önnek a szükséges tároló és szállító eszközöket!

Milyen az ideális boros tartály?

Egy tapasztalt borász tisztában van azzal, hogy italainak színvonala nemcsak a szőlőterméstől függ, hanem azoktól a berendezésektől és eszközöktől is, amelyet felhasznál a borkészítés során. E téren rendkívül mérvadó tényezőnek számítanak a boros tartályok, ezért nem mindegy, hogy honnan kerülnek beszerzésre és milyen minőséget képviselnek.

Az ideális boros tartály válogatott alapanyagokból kerül legyártásra, amire azért van szükség, mert a bor előállítása számtalan kémiai folyamatot foglal magába. Egy silány minőségű boros tartály nem tudja megállni a helyét, alapanyaga a kémiai folyamatok miatt elkezd feloldódni, ami a borba kerül, ez pedig nemcsak rendkívül káros az egészségre, hanem rossz ízűek is lesznek az italok.

Mivel tisztában vagyunk a boros tartályok funkciójával, választékunkban csakis magas minőséget képviselő, megbízható termékeket találhat e kategórián belül is. Fedezze fel kínálatunkat, vagy, ha bármelyik boros tartállyal kapcsolatban kérdése lenne, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Bag in box zacskóval a gazdaságos csomagolásért!

Mi is az a bag in box zacskó, mire való, és mi köze a borkészítéshez? A bag in boxot érdemes Önnek is megismerni és használni, hiszen forradalmian új vonalat képvisel a csomagolás területén. Természetesen a boros üvegekről nem kell lemondani, de ha olcsóbb és gazdaságosabb megoldások is érdeklik, akkor mindenképpen ismerje meg a bag in boxot!

Mikor érdemes megfontolni a bag in box zacskó használatát? Különösen akkor előnyös ebbe a csomagolásba tölteni a bort, ha nagyobb kiszerelésben szeretnénk értékesíteni azt, például szórakozóhelyek, éttermek számára. A bag in box zacskó tulajdonképpen egy csapra csatlakoztatható metallizált zsák, amit kartondobozban lehet elhelyezni. A zsák védi a bort a levegőtől, és biztosítja, hogy az ne oxidálódjon, valamint a fénytől is óvja. Így a bor minősége felbontás után sem romlik majd. Meleg és hideg italok, folyadékok töltésére is alkalmas, ha kifogyott eldobható, környezetbarát, újrahasznosításra alkalmas anyagról van szó.

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és próbálja ki Ön is a bag in box zacskót!

Nincs ideje borászati eszközeinek beszerzésére?

Aki borászként tevékenykedik, tisztában van azzal, hogy bizonyos időszakokban egy perc megállás sincsen munkájában, pedig fontos lenne, hogy a munkaeszközeinek beszerzésére is jusson ideje. Ezt viszont elég nehéz úgy kivitelezni, hogy éjszakába nyúlóan foglalkozik a borászat ügyeivel. Ha Ön is időhiányban szenved, de megbízható helyről szeretné beszerezni a munkájához szükséges eszközöket, döntsön borászati webáruházunk mellett!

Borászati webáruházunkkal csakis előnyökre tehet szert, hiszen akár az éjszaka közepén is megtekintheti kínálatunkat, ehhez pedig még autóba sem kell ülnie, így stresszmentesen és kényelmesen vásárolhat választékunkból. Mivel tudjuk, hogy egy internetes rendelés tartogathat buktatókat, mi rugalmasak vagyunk, vagyis ha mégsem azt kapná, mint amire szüksége lett volna, akkor sem kell csüggednie, ugyanis mindent biztosítunk a cseréhez.

Fedezze fel borászati webáruházunkat! Ha vásárlás előtt kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Borászati kellékekre lenne szüksége?

A jó bor a kezdetektől fogva törődést és odafigyelést, valódi szeretetet igényel, aminek eredményeképpen minőségi ital kerül majd a palackokba. Ez a törődés már a szőlőtőkék gondozásánál elkezdődik, és a szüretelésnél sem marad el.

Forduljon hozzánk bizalommal, és vásárolja meg minden olyan borászati kellékét, amivel elkészítheti idén is a legjobb borát, amire büszke lehet! Termékeink között nagyszerű szüreti eszközöket is talál, amikkel minden szőlőfürtöt leszüretelhet anélkül, hogy ártana vele a szőlőfürtnek, vagy pedig magának a szőlőtőkének. Metszőollók, tárolók, ágvágók, hordók, permetezőgépek, oltókések, és még sok egyéb borászati kellék, amit nem nélkülözhet a szüret alkalmával.

Szerezze be már most, hogy később, amikor már beköszönt az ősz, ne kelljen ezzel foglalatoskodnia és minden a terv szerint haladhasson! Webáruházunkban minden borászati kelléket kedvező áron rendelhet meg! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

A minőségi vetőmag fontosságáról röviden

A minőségi vetőmag fontosságáról rövidenAzok az emberek, akik kellően jártasak a mezőgazdaság terén, tisztában vannak azzal, hogy a vetőmagok megvásárlását nem bízhatják a véletlenre, ugyanis ellenkező esetben komoly károkat okozhatnak nemcsak a gazdaságnak, hanem a későbbi fogyasztók számára is. Mivel ennyire központi szerepet töltenek be a vetőmagok, elengedhetetlen, hogy csakis megbízható helyről szabad vásárolniuk a gazdáknak.

Mostanság sokat lehet hallani arról, hogy a vetőmagokat hamisítják, így már ezért is fontos, hogy csakis jól ismert, mások által már letesztelt helyről kerüljenek beszerzésre a vetőmagok. Érdemes tájékozódni és naprakésznek lenni a hamisítványokkal kapcsolatban, így biztos elkerülheti a hibás termékeket.

A vetőmagok szerepének fontosságával mi is tisztában vagyunk, ezért nálunk csakis magas színvonalat képviselő termékeket találhat a kategórián belül. A célnak megfelelően többféle kiszerelés és típus közül válogathat nálunk, ismerje meg termékeinket! Ha a vásárlás előtt kérdése lenne, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Növényvédelem permetezéssel!

A szőlőből akkor lesz bőséges termés és finom, zamatos bor, ha azt féltő gonddal őrzik a szőlősgazdák. Ez nemcsak azt jelenti, hogy gondját viselik a szőlőnek, rendszeresen metszik, locsolják, megszabadítják a gaztól, de az élősködők ellen is felvértezik. Erre való a permetezés.

A permetezés során különféle, erre a célra összeállított vegyszerkeveréket juttatnak ki a növényekre a gazdák, permetezőgépek segítségével. A permetezett növények aztán védettséget élveznek a különféle rovarok és a betegségek ellen is. Ezzel az óvintézkedéssel sok fejfájástól megkímélhetik magukat a szőlősgazdák, és előre biztosíthatják a védelmet egy hirtelen jött járvány vagy nagyobb rovarinvázió idején.

Bátran nézzen körül webáruházunkban, és vásároljon termékkínálatunkból a permetezéshez szükséges kellékeket! Nálunk mindent egy helyen meglel, amire csak szüksége van, így nem marad le azokról az időszakokról, amikor a permetezést meg kell kezdeni. Elérhetőségeinken érdeklődhet a részletekről, bátran keressen fel minket!

Ami nem hiányozhat a szőlészetből: természetes rafia

A természetes rafia egy teljes mértékben természetes anyag, ahogyan az a neve is mutatja. Kedvelt kiegészítője a dekorációs tevékenységeknek, virágkötésnél, díszcsomagolások elkészítésénél is sokoldalúan lehet használni. Nem csak dekorálásra alkalmas, de a szőlészetekben is nélkülözhetetlen kellék.

A természetes rafia segítségével ugyanis a nagyszerűen lehet a szőlőtőkéket kikötözni, rögzíteni, megóvni az elhajlástól. A rafia környezetbarát anyag, nem tartalmaz semmilyen káros, mesterséges anyagot, amikor már nincs rá szükség, azután sem szennyezi a környezetet. Jellegénél fogva a természetes rafia tetszés szerint bontható és felhasználható vastagság, vagy hosszúság alapján.

Keressen meg minket bizalommal, és rendeljen webáruházunkból a szőlőtőkék kötözésére alkalmas természetes kötözőanyagot! Kínálatunkban többféle kiszerelésben is talál rafiát, válasszon igényei szerint!

Ha még kérdése lenne, nem kell mást tennie, csak felvennie velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinken!

Miért előnyös a bag in boxok mellett döntenie?

Manapság, ha a borászok szeretnék kimérni italaikat, nem csak üvegeket használhatnak, hanem bag in boxokat is. Aki egyszer is használatba veszi ezt a fémgőzölt, rugalmas zsákot dobozba zárva, onnantól kezdve mindig a bag in boxot szeretné használni a tároláshoz, köszönhetően számos előnyének.

A bag in box legnagyobb előnye, hogy meggátolja, hogy a zacskó tartalma levegővel érintkezzen, így a benne lévő bor íze és minősége nem változik meg az oxidálódás, vagy fény hatása miatt. A speciális fémgőzölt zsákok környezetbarát tulajdonságokkal bírnak, ami abban nyilvánul meg, hogy újrahasznosíthatóak; a zsák polietilénből, a doboz pedig hullámkartonból készül. A bag in boxok anyagi szempontból is előnyösebb választásnak bizonyulnak, mint például az üvegek, ráadásul gazdaságosabb megoldást is kínálnak. A kiürült, szelepes fóliazsák eldobható, így nincs átmosási és öblítési költség.

Tapasztalja meg Ön is borászatában a bag in boxok előnyeit! A vásárláshoz keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

A bag in boxokba hidegen és melegen is tölthető a gyümölcslé!

Akik kicsit is jártasak a gyümölcslétöltésben, azok tudják, hogy a folyamat hidegen és melegen is végrehajtható. Az utóbbi kicsit hosszadalmasabb folyamat, hiszen ekkor kerül pasztőrözésre is a termék. Erre azért van szükség, hogy az elkészült gyümölcslé mindennemű káros anyagtól mentes legyen. Mivel a gyümölcslétöltés többféle módon is történhet, a gyártók ehhez olyan tasakokat keresnek, amelyek mindkét kivitelezéshez alkalmasak. Ha Ön is ilyen terméket keres, döntsön a bag in boxok mellett!

A bag in boxok a hideg és a meleg gyümölcslé töltéséhez is kiválóak, köszönhetően anyaguknak, így bármelyik gyártási módon is történik a termék előállítása, mindennemű fennakadás nélkül megtölthetőek a bag in boxok az ízletes gyümölcslevekkel. A gyümölcslé töltése után a bag in boxok tökéletesen megőrzik a termék baktériummentes állapotát, vagyis jelentős mértékben hozzájárulnak a tartósítás sikerességéhez.

A gyümölcslé töltéséhez válasszon bag in boxot! A vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Szőlőfeldolgozás felsőfokon

A szőlőfeldolgozás nem olyan folyamat, ami csak egyféleképpen történhet, hiszen befolyásolja, hogy fehér vagy vörösbort készítünk, befolyásolja a bor minősége és jellege, de például a tokaji aszú készítéséhez egészen speciális szőlőfeldolgozásra van szükség. Viszont, hogyha például pezsgőalapbort készítünk, akkor a feldolgozás során inkább a gyorsaságon van a hangsúly.

A technikát illetően a szőlőfeldolgozás lehet szakaszos és folyamatos. A folyamatos rendszer a nagyüzemek módszere, sokkal kötöttebb, mint a szakaszos.

A fehérszőlő feldolgozása a szőlő átvételével kezdődik, és továbbítódik a bogyózó-zúzó részhez. Ezután a cefre szállítása és kezelése következik, majd a mustelválasztás, és a sajtolás után a mustgyűjtés és a törköly kiszállítása az utolsó két lépés.

A kékszőlő feldolgozása egy darabig megegyezik a fehér szőlőével, azonban itt a cefrekezelés után az erjesztés következik, melyet színbor-elvezetés, cefreszállítás és sajtolás követ. Ezután kerül sor a présborok gyűjtésére és végül a törköly kiszállítására.

Szeretne többet tudni a szőlőfeldolgozásról, borászati kellékeket vásárolna? Keressen fel minket bizalommal, mindenben segítünk!

A szőlőtermesztés csúcsa: a szüret

A bor készítése egy nagyon hosszú folyamat, aminek az egyik legfontosabb lépése a szüret. A szüretnek még nem is a szőlőfürtök leszedése a legnehezebb része, hanem leginkább az, hogy megválasszuk a helyes időpontot. Általánosságban elmondható, hogy akkor kell szüretelni, amikor a szőlő cukortartalma már nem nő, teljesen megérett, és a savtartalma is megfelelő. Ilyenkor a szőlő a fajtájának megfelelő színű, édes, puha és picit áttetsző a héja. Érdekességképp most a hagyományos, kézi szüretelés lépéseit ismertetjük.

A szüretet megelőző idők már várakozással, ünnepi hangulatban teltek, majd amikor elérkezett az idő, összegyűlt a falu apraja-nagyja. A szőlőt vödörbe szedték, és amikor az megtelt, az ún. puttonyos vitte el a gyűjtőtartályba, onnan konténerekbe ürítették, és ezeket szállították el feldolgozásra.

Fontos, hogy ha a cél kiemelkedő minőségű bor készítése, akkor a munka során figyelni kell a válogatásra is: a penészes, vagy gyengén színeződött fürtöket ki kell szedni és különválasztani.

Kérdései lennének, vagy szüreti eszközöket keres? Nézzen körül nálunk, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mi határozza meg a minőségi borok előállítását?

Egy minőségi bor igazi gasztronómiai utazásra invitálja a fogyasztóit, ezért érthető, hogy az emberek szívesen választják ezeket a kényeztető ízvilágú italokat. Ahhoz, hogy az ilyen borok bármikor az asztalra kerülhessenek, kellő figyelmet kell fordítani az előállítási körülményeikre, ugyanis ellenkező esetben kellemetlen ízvilágú ital lesz a végeredmény.

A bor minőségét nemcsak a termés és a borász szaktudása határozza meg, hanem az előállítás során alkalmazott borászati kellékek is. Ha ezek nincsenek megfelelő állapotban, vagy a szakember véletlenül egy silány minőségű borászati kelléket fog ki, az akár jelentős kárt is okozhat a kész italokban, ennek orvoslása pedig gyakorlatilag lehetetlen.

Ha Önnek is fontos, hogy mindig minőségi italokat biztosítson a borrajongóknak, és sikerre szeretné vinni borászatát, vegye figyelembe a kellékek szerepét és fontosságát. Ha elöregedett borászati kellékei vannak, vagy valamilyen plusz eszközre lenne szüksége, fedezze fel kínálatunkat, és vásároljon az igényeinek megfelelő kellékeket! Kérdése esetén vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Fedezze fel borászati webáruházunk kínálatát!

A vállalkozásokban fontos a fejlesztés és az új eszközök bevezetése, használata, ami alól nem lehet kivétel egy borászattal foglalkozó cég sem. A kérdés ilyenkor az, hogy a szűkös időbeosztás mellett hogyan juthat idő a vásárlásra? A válasz nagyon egyszerű: ez megvalósítható, mégpedig, ha borászati webáruházunk mellett dönt!

Borászati webáruházunkkal egyszerűen és könnyedén fejlesztheti vállalkozását, ugyanis csak internetkapcsolatra és számítógépre lesz szüksége, így akár a késő esti órákban, kikapcsolódásképpen is megismerkedhet termékeinkkel. Mielőtt részletesebben is felfedezné borászati webáruházunkat, érdemes tisztában lennie azzal, hogy mire van szüksége a munkaeszközöket, kellékeket illetően. Választékunkban színvonalas és megbízható termékeket találhat, amelyekkel öröm dolgozni.

Borászati webáruházunkban kedvező árakkal várjuk a vásárlókat, így pénztárcabarát árakon juthat hozzá minőségi termékekhez. Ha a vásárlás előtt kérdései lennének, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

A honlap üzemeltetője és tartalomért való jogi felelőse: Bí-Bor-Ász Kft.,H-7773 Villány, Szent István u. 35., info@bi-bor.hu

Adószám: 13442659-2-02, cégjegyzék szám: 02-09-069934, Céget bejegyző bíróság: Baranya Megyei Cégbíróság

VPID szám: 0002882189, műk. eng. szám: 7/2011/B, 248/2011/Ig, KSH törzsszám: 13442659-4661-113-02, FELIR: AA3575033

Telephelyek /személyes átvételi pontok/: 7773 Villány, Szent István utca 35. , 7800 Siklós, Széchenyi u. 11.

Bankszámlaszámaink: CIB 10701214-68938462-51100005

IBAN szám:     CIB HU83 10701214-68938462-51100005      SWIFT: CIBHHUHB

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-57835/2012, iktatószáma:207835/2012/N