Elérhetőségeink

Villány: +36-30/663-7382
Siklós: +36-30/663-7381
E-mail: info@bi-bor.hu 




Vásárlói fiók

E-mail cím:

Jelszó:

Termék

Borkén 0.1 kg-os (16280)

 Borkén 0.1 kg-os
Ára:
Bruttó 150 Ft
Nettó 118.1 Ft + áfa

 db


Borkén 0.1 kg-os részletes ismertetője

Borkén 0.1 kg-os

Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására valamint élelmiszeripari tartósítószerként, antioxidánsként használható.

(Kálium-metabiszulfit, -piroszulfit, -diszulfit)

K2S2O5

Hatása: oxidáció és mikrobiológiai védelem
Megakadályozza az enzimatikus oxidációt, valamint íz-, illat- és zamatképző, mert leköti az erjedés melléktermékeit, az aldehideket. Megakadályozza a savanyúság megbarnulását.

Alkalmazási terület és ajánlott adagolás:

Cefre készítésekor: a darált cefrére szórjuk, vagy darálás közben a borként apránként adagoljuk és elkeverjük. A szőlő és a cefre állapota alapján 5-15 g/100 kg cefre borként adunk.

Must kénezése: musthoz csak akkor adjunk, ha a cefrét nem kezeltük le. A borkén megakadályozza a vadélesztők elszaporodását és ezáltal a nemes borélesztőtörzsek előbb jutnak uralomra, ezen kívül csökkentjük a borbetegségek fellépésének lehetőségét.
Adagolás musthoz:
ˇ egészséges termés, friss, édes must esetén 10g borkén / 1 hl must;
ˇ kissé rohadt termés esetén, mikrobiológiailag veszélyeztetett mustokhoz 15 g borkén / 1 hl must;
ˇ rothadt, penészes szemekből készített musthoz 20 g borkén / 1 hl must;
ˇ friss must szállításakor 30 g borkén /1 hl must.

Bor, gyümölcsbor kénezése: a borként fejtésekor kiválóan alkalmazhatjuk kénezésre.
Gyenge kénezést - 5-10 g borkén /1 hl bor- végezhetünk:
ˇ első és második fejtéskor a száraz savas boroknál;
ˇ második fejtéskor az édeskés, vagy lágy boroknál;
ˇ a darabban álló boroknál;
ˇ harmadik fejtéskor az egészséges fiatal fehér-, siller-, és vörösboroknál, óboroknál.
Közepes kénezést -20 g borkén /1 hl bor- végezhetünk:
ˇ első fejtéskor az édeskés, a nehezen tisztuló lágy boroknál;
ˇ mérsékelten vagy erősen záptojásszagú boroknál;
ˇ összegyűjtött seprő es aljboroknál;
ˇ kezdődő borbetegségek esetén.

Minden egyes bortétel szabad kénessav-tartalmát meg kell mérni, és bortípustól, érleléstől, tárolási módtól függően 30-50 mg/l értékre be kell állítani. A hiányzó kénessavtartalmat mg/l-enként 0,2 g borkén / hl bor adagolásával tudjuk pótolni. A szükséges borként ajánlatos előbb kevés mustban, borban jól elkeverve feloldani, és úgy hozzáadni a nagyobb tételhez!


Savanyúság eltevéséhez: káposztasalátához, vegyes savanyúsághoz (csalamádé), paprikához 5 literes üvegenként 2,5 g borként adagoljunk.

A savanyúság nem barnul meg, húsa kemény  és ropogós marad!

A borként forró vízbe tenni nem szabad!

A honlap üzemeltetője és tartalomért való jogi felelőse: Bí-Bor-Ász Kft.,H-7773 Villány, Szent István u. 35., info@bi-bor.hu

Adószám: 13442659-2-02, cégjegyzék szám: 02-09-069934, Céget bejegyző bíróság: Baranya Megyei Cégbíróság

VPID szám: 0002882189, műk. eng. szám: 7/2011/B, 248/2011/Ig, KSH törzsszám: 13442659-4661-113-02, FELIR: AA3575033

Telephelyek /személyes átvételi pontok/: 7773 Villány, Szent István utca 35. , 7800 Siklós, Széchenyi u. 11.

Bankszámlaszámaink: CIB 10701214-68938462-51100005

IBAN szám:     CIB HU83 10701214-68938462-51100005      SWIFT: CIBHHUHB

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-57835/2012, iktatószáma:207835/2012/N