Elérhetőségeink

Villány: +36-30/663-7382
Siklós: +36-30/663-7381
E-mail: info@bi-bor.hu 




Vásárlói fiók

E-mail cím:

Jelszó:

Termék

Seguin Moreau - Donga Medium Plus (M+) 7mm (22357)

 Seguin Moreau - Donga Medium Plus (M+) 7mm
Ára:
Bruttó 75 900.0 Ft
Nettó 59 763.8 Ft + áfa

 csomag


Seguin Moreau - Donga Medium Plus (M+) 7mm részletes ismertetője


Seguin Moreau - szakértelem és innováció 

Seguin Moreau a világ egyik vezető márkája a barrique hordók és a hozzá kötődő termékek fejlesztésében, kutatásában és gyártásában.
A termékeikre és általánosságban a márkára jellemző, hogy nem kötnek kompromisszumokat se a tervezésben, se a gyártásban a minőség rovására!
A minden tekintetben prémium minőséget a 19. század közepéig visszanyúló történelmük és a folyamatos kutatásaik garantálják.
 

Donga Medium Plus (M+) 7mm


Célkitűzés:

A bor testesebbé tétele, komplex hordós jelleg elérésé 

"M" pörkölés:
vaníliás aromákat és piros gyümölcsös jelleget, több kerekséget, a korty végén selymes lezárást kölcsönöz.

"M+" pörkölés:
Koncentráltabb aromákat ad, sötét gyümölcsös és fűszeres jegyek kihangsúlyozása.

A 7 mm-es donga rövid érleléshez való, 4-6 hónap kontakt idő.
A 18 mm-es hosszabb érleléshez, 10-12 hónap kontakt idő.

Minél magasabb minőségű a bor, annál inkább a hosszabb érlelésre törekszünk, mert a cél a jobb asszimilálódás, és hordós jelleg elérése.

Alkalmazás:
Almasav bontás előtt, vagy után vörösborok érleléséhez.

A Pörkölésekről:

-"M" -  Medium toast:
Klasszikus Bordeaux-i pörkölés. Mérsékelt strukturáló hatás, jól kiegyensúlyozott összetettség, vanília, csokoládé és briós aromák.
Selymes lecsengésű csersavak eléréséhez kiváló.
-"M+" - Medium Plus:
Főként sötét színű gyümölcsök, szájban édesebb érzet, koncentráltabb és pörköltebb aromákkal.
A zöld jelleget elrejti, de a lecsengésénél kicsit szárazabb (M-hez viszonyítva)

A különböző fajtájú Dongát kombinálhatók (pl.: 2/3 M , 1/3 M+) komplexebb, összetettem aromák és ízvilág elérése érdekében.

Használat:

-Bemerítéses installációt ajánlunk, ahol a dongák ki vannak kötve.
(közvetlenül a borba is lehet őket mártani, ebben az esetben egy ideig lebegni fognak, míg azok fokozatosan lesüllyednek a tartály aljára)

-Hogy megtartsuk a bor-fa kontaktust akkor is, ha a bor hideg (14°C alatti), élelmiszer biztonságilag megfelelő rozsdamentes (316L) kábelt kell használni a dongák kihúzására.

A bor SO2 szintjét kezdetben 2 hetente ellenőrizni kell! Az ellenőrzés gyakoriságát az érlelés ideje alatt növelni kell, hogy megakadályozzuk a baktériumok elszaporodását, ami megváltoztathatja a bor fejlődését.

Homogenizáció:

-Az érlelés folyamán fontos a kezelt tétel rendszeres egalizálása, akár szivattyúzás általi forgatással, akár a tartályban lévő keverő berendezés használatával.
-A dongák többször is felhasználhatók, de csak egyszeri felhasználást javasolunk. A kutatások azt mutatták, hogy a tölgyben lévő összetevők legalább 80%-a kioldódik 6 hónapos kontakt idő alatt.

Érdekesség:

A tölgyfa porózus szerkezetű, 65%-át levegő teszi ki.
A kutatások azt mutatják, hogy a borba beáztatott tölgynek megváltozik a redukáló-oxidáló potenciálja, mivel a fában lévő oxigén egy része a borba oldódik.

A Seguin Moreau kutató-fejlesztő részlege ezt a tényt is számításba vette a kollekció tervezésénél, minden terméknél belekalkulálva az "O2 mutató"-t is.


Súly : 8 kg



 


További képek




A honlap üzemeltetője és tartalomért való jogi felelőse: Bí-Bor-Ász Kft.,H-7773 Villány, Szent István u. 35., info@bi-bor.hu

Adószám: 13442659-2-02, cégjegyzék szám: 02-09-069934, Céget bejegyző bíróság: Baranya Megyei Cégbíróság

VPID szám: 0002882189, műk. eng. szám: 7/2011/B, 248/2011/Ig, KSH törzsszám: 13442659-4661-113-02, FELIR: AA3575033

Telephelyek /személyes átvételi pontok/: 7773 Villány, Szent István utca 35. , 7800 Siklós, Széchenyi u. 11.

Bankszámlaszámaink: CIB 10701214-68938462-51100005

IBAN szám:     CIB HU83 10701214-68938462-51100005      SWIFT: CIBHHUHB

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-57835/2012, iktatószáma:207835/2012/N