Elérhetőségeink

+36 30/680-7022

E-mail: info@bi-bor.hu 
Vásárlói fiók

E-mail cím:

Jelszó:

Borászati kellékek, avagy mi minden kellhet a pincében?

Borászati kellékekBorászati kellékek széles kínálatával várjuk webáruházunkban! Keressen minket, és döntsön a megbízhatóság, a gyors szállítás és a kedvező árak mellett!

Már az ősz derekán járunk, és ez azt jelenti, hogy lassan mindenhol elérkezik a szüret ideje. Annak, aki még eddig nem tette meg, érdemes átnéznie, hogy minden szükséges megvan-e, ami a szürethez, majd a borkészítéshez kellhet. Ha valami véletlenül hiányzik vagy már használhatatlan, akkor még van idő gyorsan pótolni, és nem kell majd emiatt elhalasztani vagy rosszabb esetben leállítani a munkát. Amennyiben Ön is ebben a cipőben jár és szüksége lenne valamilyen borászati kellékre, úgy azért érdemes minket felkeresnie.

Webáruházunkban egy helyen beszerezhet mindent, amire a szőlőtermesztéshez, a szürethez, majd később a borkészítéshez szüksége lehet. Rendkívül széles választékot biztosítunk ügyfeleinknek borászati kellékekből. A teljesség igénye nélkül, nálunk talál borteszt anyagokat, kéneket, almasavbontó készítményeket, savtompító szereket, barrique chipseket és egyéb tölgyfa termékeket, derítőszereket, aromákat, aktív szeneket, stabilizálószereket és természetesen pincészeti eszközöket is.

Webshopunk logikus felépítésű, könnyen használható, így néhány kattintással megrendelhetőek a szükséges borászati kellékek, melyek pár nap múlva már használatba is vehetőek a rövid szállítási határidőnek köszönhetően. Áraink kedvezőek, így minden szempontból megéri hozzánk fordulni. Természetesen munkatársaink szükség esetén szívesen segítenek az ideális borászati kellék kiválasztásában is, ha esetleg bizonytalan valamiben, akkor érdemes hozzájuk fordulnia.

Amennyiben szüreti vagy borászati kellékeket szeretne vásárolni, a legjobb helyen jár! Tekintse meg webáruházunk kínálatát, és válogasson kedvére termékeinkből! Ha pedig kérdése merült fel vagy segítségre van szüksége a vásárlás lebonyolításához, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot akár még ma, szívesen állunk rendelkezésére a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Borászati webáruház: házhoz visszük eszközeit!

Borászati webáruházBorászati webáruházunkból könnyedén megrendelheti a munkaeszközeit. Minőségi, gazdag kínálatunkban megtalálhatja azt, amire szüksége van!

A borászoknak nem mindig van egyszerű dolguk, ha éppen valamilyen új munkaeszközt szeretnének beszerezni. Nem ritka, hogy a legnagyobb projektek kellős közepén merül fel az igény például egy új hordó csapra vagy üvegballonra. A nagy munkálatoknál nem igazán van arra lehetőség, hogy az ember útnak induljon, és kutasson a használni kívánt eszközök után. A birtokok sok esetben messze vannak a városoktól, rengeteg időbe telhet, mire a borász eljut a legközelebbi szaküzletbe. Egyesek szeretnének egyszerűbb, rugalmasabb alternatívát találni a munkaeszközök beszerzéséhez. Amennyiben Önnek sincs mindig kapacitása arra, hogy személyesen keresse fel a boltokat, válassza inkább borászati webáruházunkat!

Borászati webáruházunkkal nem jelent gondot, ha a szüretnél vagy feldolgozásnál merül fel igény új szerszámokra, berendezésekre. Az online üzletünket bárhonnan, akár a saját birtokáról is el tudja érni, így nem kell megszakítani a munkáját és autóba ülni azért, hogy vásárolni tudjon. Amikor végzett a feladataival, vagy van pár perc szünete, csak fel kell keresnie a borászati webáruházunkat, mi pedig a megrendelt termékeket rövid határidővel biztosítjuk Önnek. Borászati webáruházunk kényelmes, egyszerű megoldást kínál az elfoglalt szakemberek számára. Semmilyen körülményhez, feltételhez nem kell igazodnia, nálunk elfelejtheti a nyitvatartást, sorban állást. Folyamatosan elérhetők vagyunk, így a jövőben is tud tőlünk rendelni.

Borászati webáruházunk házhoz viszi a munkaeszközeit, válassza a kényelmes opciót a beszerzéshez! Nézzen körbe választékunkban, ahol igazi minőségi, megbízható termékeket kínálunk, a legjobbat hozhatja ki a munkájából. Áraink kedvezőek, vonzó ajánlatokkal várjuk a vevőket. Ha bővebb információkra lenne szüksége a termékekről, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Kötözőgépekkel a gyors munkavégzésért

KötözőgépekKötözőgépek nagy választékban, megbízható cégtől, rövid szállítási határidővel, kedvező áron - forduljon borászati webáruházunkhoz praktikus eszközökért!

Több növény termesztésénél elengedhetetlen a támasztékok használata, valamint a kötözés. Ez különösen igaz a szőlőre: a szőlő megfelelő fejlődéséhez, illetve a sérülések elkerülésének érdekében időnként érdemes a szabadon növő vesszőket a támrendszer huzalaihoz rögzíteni, vagyis kötözni. Ez néhány szőlőtőke esetén gyorsan elvégezhető, ám, ha sok növényről van szó, akkor érdemes beszerezni egy kötözőgépet. 

kötözőgép használata rendkívül egyszerű és gyors. Az eszközzel pár pillanat alatt biztonságosan rögzíthetjük a vesszőket a huzalokhoz, így még egy nagyobb területű szőlőföldön is sokkal rövid idő alatt elvégezhetőek a kötözések. Ezzel rengeteg időt és energiát spórolhatunk, ezért a kötözőgép beszerzése mindenképpen megéri. A kötözést érdemes rendszeresen megismételni, így elkerülhetjük a növény sérülését a túl nagy súlyú termés miatt és a növekedést is kedvünkre szabályozhatjuk. 

Borászati webáruházunkban minden olyan eszköz megtalálható egy helyen, ami a szőlőtermesztéshez, illetve a borászathoz kellhet. Természetesen kötözőgépekből is széles választékot biztosítunk Ügyfeleinknek, de a teljesség igénye nélkül támrendszert, kötözőanyagot, metszőollókat és permetezőgépeket is kínálunk. Honlapunk használata egyszerű, a kötözőgép rendelése pár perc alatt lebonyolítható. Termékeinket kedvező áron biztosítjuk, rövid szállítási határidővel, így a webshopban megvásárolt eszköz már néhány napon belül használatba is vehető. 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és éppen kötözőgépet vagy más eszközt keres a szőlőtermesztéshez vagy a borászathoz, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal! Nálunk kiváló ár-érték arányon vásárolhat megbízható termékeket. Ha kérdése merült fel kínálatunkkal vagy a megrendelés menetével kapcsolatban, keresse bátran munkatársainkat a megadott elérhetőségeink bármelyikén, ők szívesen segítenek mindenben! 

Borászati kellékek webáruháza: minden egy helyen

borászati kellékek webáruházBorászati kellékek webáruháza kedvező árakkal, kiváló minőségű termékekkel várja minden kedves vásárlóját!

A borászat amellett, hogy komoly szakma, sokak hobbija is; ez esetben kis léptékben kell elképzelni ugyanazt, amit a nagy borászatok végeznek. Egy hobbiborász csak néhány hordót tart, kevés szőlővel dolgozik, és gyakorlatilag kísérletezéssel telik az ideje, azonban ugyanazokra az eszközökre és kellékekre van szüksége, mint egy profinak. A beszerzésük ugyanakkor nem könnyű, mert bár léteznek borászati szaküzletek, a számuk csekély, és többnyire igen messze találhatóak a bortermő vidékektől. Napjainkban azonban az internet nyújtotta lehetőségeket is ki lehet használni, és a szükséges termékeket be lehet szerezni a borászati kellékek webáruházából is.

Akkor is érdemes időnként felkeresni a borászati kellékek webáruházát, ha minden eszközzel rendelkezünk, hiszen azok elhasználódhatnak, tönkremehetnek, elfogyhatnak, egy webáruházból pedig nem csak egyszerűen, de gyorsan szerezhetünk be mindent, amire a sikeres borkészítéshez szükség lehet. Hamarosan elérkezik a szüret ideje is, amikor megint csak szükség lesz minden felszerelésre, a borászati kellékek webáruházában pedig mindent megtalálhatunk. Érdemes még most, a nyár folyamán ellenőrizni a metszőollókat, puttonyokat, de a tartályokat és hordókat is, és amit csak kellhet, megvásárolni. A szállítás ugyan csupán néhány munkanap, de jobb előre gondolkodni, minthogy valaminek a hiánya miatt késsen a szüret, és esetleg tönkremenjen az egész termés.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, tekintse meg borászati kellék webáruházunk kínálatát, melyben mindent megtalálhat, amire szüksége lehet a kisebb kéziszerszámoktól kezdve, a borászati gépeken át, egészen a nagy méretű tartályokig. Ha megtalálta azokat az eszközöket és kellékeket, amelyekre szüksége van, rendelje meg őket mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

A szőlő betegségeiről röviden

szőlő betegségekA szőlő betegségekről, a kezeléshez minden kiegészítőt, szert megtalálhat a kínálatunkban, vegye fel a harcot mihamarabb a problémákkal!

Ahogy más növények esetében, úgy a szőlő termesztésnél is körültekintőnek kell lenni, ugyanis ellenkező esetben olyan kórokozók jelenhetnek meg, amik komoly problémákat okozhatnak a területen. A szőlő betegségei többek között a lisztharmat, peronoszpóra és a szőlőorbánc.

A felsoroltak közül a legsúlyosabb a peronoszpóra, ugyanis ez esetben a hajtás, virág, levél és a termés is károsodhat. A lisztharmat szintén óriási pusztítást képes véghez vinni. A gomba megtámadja a növény föld fölött található zöld részét. A szőlőorbánc a leveleket támadja meg. Ez a betegség elsősorban a hegyvidéken található szőlőknél fordulhat elő.

Kínálatunkban minden olyan hatékony szert megtalálhat, amikre szükség lehet a szőlő betegségek megelőzéséhez vagy kezeléséhez. Minőségi termékeink megfelelő segítséget nyújthatnak. Ha bővebb információkat szeretne megtudni, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

A lombtrágyák kijuttatásáról bővebben

lombtrágyákA lombtrágyák hatékonysága általában nagyon jó, fokozzák a fotoszintézist és a növények légzését, illetve erősebbé, egészségesebbé varázsolják őket.

A növénytermesztésben fontos szerepet játszanak a különféle trágyák, amikkel a élethez, illetve az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlen tápanyagokat juttathatunk a talajba a növények részére. Egy kedvelt típusuk a lombtrágyák, amik közvetlenül a levélre permetezve tudják kifejteni a hatásukat. A hatékonyság érdekében viszont érdemes néhány szabályt betartva alkalmazni őket.

A legjobb, ha a lombtrágyát lágy, 18-20 fokos vízben oldjuk fel, természetesen a termék előírásait betartva, különös figyelemmel a töménységre. Fontos, hogy a növénynek nagy, egészséges lombozata legyen, ugyanis szükség van az egészséges, kártevőktől mentes levelek tökéletes tápanyagfelvételi képességére. A lombtrágya kijuttatásához érdemes a reggeli vagy az esti órákat választani.

Reméljük, hogy segítettünk, hogy a lehető legnagyobb hatásfokkal tudja bevetni a lombtrágyák erejét. Ha további kérdése merült fel, vagy éppen vásárolni szeretne, keressen minket bizalommal!

Permetezőgépek - mire figyeljünk a használat során?

permetezőgépekA permetezőgépekkel sokkal gyorsabbá tehetjük a permetezést, alaposabb munkát végezhetünk, de néhány egyszerű szabályt érdemes betartani használatkor.

Akinek gyümölcsfái, zöldségeskertje van, annak előbb-utóbb megéri beruháznia egy permetezőgépre, mert nagyon sok időt spórolhat vele. Azonban ahhoz, hogy a berendezés használatával ne okozzunk bajt, be kell tartani néhány szabályt.

A permetezőgépet nem javasolt szélben használni. Ilyenkor egyrészt több vegyszerre van szükség, másrészt nehéz elkerülni, hogy a szél visszafújja ránk. A méhek védelmének érdekében fontos, hogy vagy a virágzási időszak előtt permetezzünk, vagy olyankor, amikor a méhek már befejezték az aznapi munkát, vagyis alkonyatkor. Sajnos a tavaszi permetezések során rengeteg hasznos rovar pusztul el, ezt mindenképp meg kell próbálnunk elkerülni! A permetezőgép használatakor minden esetben érdemes védőfelszerelést viselni.

Amennyiben kérdése merült fel vagy permetezőgépet szeretne vásárolni, forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!

Az ágvágó nélkülözhetetlen eszköz a tavaszi metszéshez!

Az ágvágó a metszőollónál erősebb, így ideális a vastagabb ágak metszésére is, ráadásul webshopunkból megfizethető áron megrendelhető.

Megérkezett a tavasz, eljött az ideje a kerti munkák kezdetének is. Aki szeret kertészkedni, annak ilyenkor sok tennivalója van, hiszen ebben a kora tavaszi időszakban érdemes nem csak ültetni, hanem metszeni is. A metszés szakszerű elvégzéséhez érdemes nem csak metszőollót, hanem ágvágót is beszerezni, amivel a picit vastagabb gallyakat is karban tarthatjuk.

Az ágvágó egy nagyobb és erősebb eszköz, mint a metszőolló, ezért könnyen elvághatjuk vele azokat az ágakat is, amelyek az ollónak már túl vastagok lennének. Természetesen emellett szükség lehet fűrész beszerzésére is, aminek már egyik ág sem fog akadályt jelenteni.

Amennyiben megbízható webshopot keres ágvágó vagy más kerti szerszámok vásárlásához, ne menjen tovább! Tekintse meg kínálatunkat, és ha kérdése merült fel termékeinkkel vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársainkhoz akár még ma!

Kötöző anyagok, raffiák széles kínálatával várjuk vevőinket!

Kötöző anyagok, raffiák online rendeléssel, kedvező áron, minőségi kivitelben, gazdag kínálat, vásároljon kényelmesen alapanyagot!

A kötöző anyagok nélkülözhetetlenek a szőlőtermesztés során. Bizonyos szőlőkötözési munkáknál hatalmas mennyiségek fogyhatnak el az anyagokból, így a szakembereknek gondoskodniuk kell az utánpótlásról. Közülük egyesek szeretnék minél egyszerűbben, gyorsabban intézni a vásárlást, így több idejük maradhat a munkájukra. Amennyiben Ön is ehhez a táborhoz tartozik, rendeljen webáruházunkból kötöző anyagokat!

Kínálatunk óriási, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő terméket a szőlőkötözési feladatokhoz. A választékból raffia is rendelhető, aminek a legnagyobb előnye, hogy puha, ezáltal nem sérti fel a hajtást, így a növény megfelelően tud fejlődni.

A kiválasztott termékeket egyszerűen, kényelmesen megrendelheti a webáruházból. Hosszú távon számíthat ránk, így a jövőben is intézheti nálunk a vásárlást. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Kötözőgépekkel időt spórolhat a szőlőben!

A kötözőgéppel sok időt tud spórolni a szőlőben! A szőlő tőkék kötözése a szőlő gondozásának egyik alapvető feladata, minden évben. Korábban ezt kézzel végezték, de a korszerű eszközök használata ma már ezt a munkát is képes felgyorsítani, anélkül, hogy az a munka minőségének a rovására menne.

A webáruházunkban kapható kellékek között szerepel a kötözőgép is, méghozzá több változatban is. Az alapvető modell mellett egy továbbfejlesztett változat is elérhető. A legújabb kötözőgép modellben minden megvan, ami a lendületes és stabil kötözéshez kellhet. Könnyű szalag befűzés, egyszerű rászorítás, probléma mentes kezelhetőség jellemzi a modern kötözőgépeket. Csak fogja körbe vele a kiválasztott növényi részeket és ollózó mozdulattal hozza mozgásba az eszközt! Ennyi és nem több, jöhet a következő!

Keresse meg termék kínálatunkban azokat a kötözőgépeket, kellékeket, alkatrészeket és kiegészítőket, amikre szüksége van és rendelje meg online, kedvező áron! Készüljön fel minőségi termékekkel a munkára!

Az almasavbontó baktériumok használatáról

Az almasavbontó baktériumokkal a bor tulajdonságai befolyásolhatóak! Az almasav bontás beindítása egyaránt szükséges lehet borban, valamint mustban is. Amennyiben ez a folyamat kimarad a bor előállításának fázisaiból, úgy számolni kell azzal, hogy a bor minősége alacsonyabb lehet, az ital túl savas.

Az almasav bontás nem ugyanaz, mint az irányított erjesztés, ennél a módszernél az almasavbontó baktériumokat közvetlenül a borba lehet önteni. A baktérium a borban található almasavat tejsavvá alakítja. Első sorban rose és fehér borokhoz ajánlott a használata. A baktérium alkalmazása a bornak sokkal teljesebb, kerekebb ízt ad és összességében kiegyensúlyozottabb savtartalommal rendelkező bor keletkezik. Természetesen ennek a folyamatnak is vannak akadályai. Arra például ügyelni kell, hogy a kénezést ne vigyék túlzásba.

Azalmasavbontó baktériumok egyszerűen használható borászati termékek, amiknek a segítségével befolyásolni lehet a bor ízprofilját. A webshopunkban megtalálja az almasavbontó baktériumok széles választékát kiváló minőségben.

Az élesztő tápsó használatáról, fontosságáról röviden

A minőségi bor készítéséhez a borászok többsége fajélesztőket használ. Ezek olyan válogatott élesztőgombák, amiknek köszönhetően az erjedés tökéletesebb, egyenletesebb lesz. Ám ennek érdekében a fajélesztőknek a tápanyag igénye is nagyobb, ezért érdemes hozzájuk élesztő tápsót alkalmazni.

Az élesztő tápsók biztosítják az élesztők számára a szaporodáshoz szükséges ammóniás nitrogént. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy aktivizálják az élesztőgombákat, így az erjedés gyorsabban beindul és egyenletesebben megy végbe. Minden esetben érdemes használni, de különösen fontos a tápanyagban szegény talajjal rendelkező vidékeken. Tisztább, magasabb minőségű és harmonikusabb bort eredményez. Az élesztő tápsó alkalmazása egyszerű, vízben vagy borban történő feloldás után kell hozzáadni a musthoz, amely már tartalmazza az élesztőt.

Amennyiben kérdése merült fel a témával kapcsolatban vagy szeretne vásárolni az általunk kínált élesztő tápsókból, keressen minket bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére!

Fajélesztők alkalmazásának célja és működésük

fajélesztőA borászat gyakran használt segédeszköze és alapanyaga a fajélesztő. Az erjesztés a bor készítés egyik fontos lépése, ami természetes úton is bekövetkezik. Az erjedés azonban nem mindig úgy megy végbe, ahogyan a borász szeretné, a bor tiszta íze és illata veszélybe kerül. A fajélesztőt a kontrollált erjesztéshez alkalmazzák.

A tapasztalt borászok fajélesztővel dolgoznak, ha biztosan minőségi bort szeretnének előállítani és nem akarják, hogy valami váratlan hiba miatt pocsékba menjen a termés. A fajélesztők a következőképpen segítenek előidézni a sikeres erjedést. A természetes élesztőt tartalmazó anyagot feloldják, majd a musthoz öntik az előírt mennyiségben. Ügyelni kell arra, hogy a must és az élesztő hőmérséklet különbsége ne haladja meg a 10-15 celsius fokot. Az erjedés ezt követően gyorsan beindul, minimális habképződéssel, egyenletesen megy végbe, akár néhány napon belül.

Amennyiben megbízható erjesztést végző fajélesztőre van szüksége, megtalálja a webáruházunkban. Borászati kellékek, eszközök és segédanyagok egyaránt kiváló ár-érték arányban és nagy választékban találhatóak a boltunkban. Lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, ha a vásárláshoz segítségre van szüksége!

Fajélesztők irányított erjesztéshez!

Amikor fajélesztőt mondunk, akkor borélesztőre gondolunk. Persze csak akkor, ha borászatról van szó. A fajélesztőkre minden olyan folyamat során szükség van, amikor alkoholt állítanak elő. A fajélesztők az erjesztés fázisában nélkülözhetetlenek. Az irányított erjesztés eszközei, ez a folyamat gyorsabban megy végbe, mint a természetes, spontán erjedés. Nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy ez vagy az a módszer a legjobb, ez a körülményektől is függ. Ha bizonyos tényezők miatt van esély arra, hogy a spontán erjedés megáll, akkor a fajélesztőt kell segítségül hívni.

A fajélesztő gondos kiválasztásán a bor minősége is múlhat. A nem megfelelő borhoz használt élesztő rossz irányba befolyásolja a bor illatát, ízét és azok tisztaságát.

A borászat segédanyagait kiváló minőségben meg tudja vásárolni a webáruházunkból. Lépjen kapcsolatba velünk bizalommal, amennyiben kérdése van hozzánk és szeretne termékeinkről, szolgáltatásainkról többet megtudni! A legkönnyebben, a megadott elérhetőségeinken tud kapcsolatba lépni velünk.

Borászati kellékek: a lopó

A borászkodáshoz szükséges kellékek egyik jellegzetes lépviselője nem más, mint a lopó. A lopó egy olyan borászati kellék, amit a bor kóstolásához használnak. Az eszköz segítségével kisebb mennyiséget lehet venni a hordóban tárolt borból és azt poharakba adagolni.

A borász szájjal kiszívja a bort a hordóból és a lopó öblös részébe gyűjti. Kiemeli a borászati kelléket, miközben az üveg cső tetejét befogva tartja, majd az ujja felengedésével adagolja a kiszívott bort pohárba vagy palackba. A lopó használatának megvannak a maga szabályai, sőt etikettje is. A lopók különböző méretűek, sőt változatos formájúak is lehetnek, egy literes vagy két decis, klasszikus vagy díszített alakkal rendelkezhetnek. Az üvegből lopó alapanyaga ideális, mert ez a legjobban tisztán tartható, higiénikus borászati kellék, amivel a borból mintát lehet venni anélkül, hogy beszennyeznék.

Ha minőségi borászati kellékek érdeklik, a webáruházunkból meg tudja rendelni a szükséges termékeket. A megadott elérhetőségeinken kérjen információkat!

Szőlőkötözőből sosem elég!

szőlőkötözőAki szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozik, tudja, hogy mennyi minden befolyásolja, hogy milyen lesz az adott évben a termés. Vannak olyan dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni, mint például az időjárás, de bizonyos műveletek elvégzésével sokkal nagyobb hozamot érhetünk el, illetve javíthatjuk a gyümölcsök minőségét. Ilyen a megfelelő támrendszer kiépítése, a szőlőkötöző használata és a metszés is.

A szőlőkötöző, ahogyan a nevében is benne van, a növény támaszhoz való rögzítéséra szolgál. Ezzel elősegítjük, hogy a szőlő minden része kapjon fényt, illetve a szellősség miatt a kártevők megjelenésének esélyét is csökkenthetjük. A szőlőkötöző használatára már tavasszal szükség van, de bizonyos fajták többszöri kötözést igényelnek.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szőlőkötözőre van szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! Webshopunkban mindent megtalál egy helyen, ami a szőlőtermesztéshez, illetve a borkészítéshez kellhet. Válogasson és rendeljen kedvére termékeink közül!

Lombtrágyával az erősebb, egészségesebb növényekért!

A lombtrágya a leveleken keresztül történő tápanyagpótlás eszköze, amit a szőlészetekben is régóta alkalmaznak. A használata egyszerű, mert a megfelelő eszközzel a levelekre kell permetezni a terméket az előírás szerinti mennyiségben, a többi márpedig a lombtrágya dolga.

A lombtrágya használatának köszönhetően a tápanyagpótlás jóval gyorsabb eredményeket hoz, mint a hagyományos, gyökereken keresztül történő trágyázás. A mikro-és mezoelemek pótolhatóak így, tehát a magnézium, a kén, a réz vagy a cink stb. A termék használata közben arra ügyelni kell, hogy a maximális hatást csak úgy lehet elérni, ha a trágyázást jól csináljuk. A sikeres használathoz a hígítás, a minőségi lágy víz, a hőmérséklet, a lombozat állapota is meghatározó.

A webáruházunkból azonnal meg tudja vásárolni a Fitohorm kiváló minőségű lombtrágyáit, méghozzá megfizethető áron, többféle kiszerelésben. Kollégáink örömmel segítenek eligazodni a kínálatban és részletes felvilágosítást adnak a honlapunkon megadott elérhetőségeinken!


Az oltóollóról bővebben

Tavasszal a kertben rengeteg a tennivaló, azonban szerencsére számtalan olyan szerszám van, ami megkönnyíti a feladatokat. Ilyen az oltóolló is, amelynek használatával az oltani kívánt ágakat a megfelelő alakra, vagyis omega profilúra vághatjuk.

Fontos, hogy az oltóollót jól használjuk, különben akár súlyos sérülést is okozhatunk vele a növénynek. Elsőként helyezzük a szerszámba az alany növény ágát, majd összenyomva végezzük el rajta a vágást. A nemes növény ágával ugyanígy járjunk el, majd a kettőt a lehető legjobban csúsztassuk egymásba. Annak érdekében, hogy az oltás védve legyen a baktériumoktól, steril anyagot érdemes köré tekerni, aminek köszönhetően fejlődésnek indulhat. Az oltóolló használata nem bonyolult, csak odafigyelést igényel.

Amennyiben szeretné az oltásokat a legjobb minőségben és a legegyszerűbben elvégezni, forduljon hozzánk bizalommal és vásároljon oltóollót kedvező áron! Bővebb információért keresse bátran kollégáinkat a megadott elérhetőségeinken, ők készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre!

Kötözőgépekkel jó munkát végez rövidebb idő alatt!

A szőlőben rendszeresen végezni kell úgynevezett zöldmunkákat annak érdekében, hogy jobb, minőségibb legyen a termés. A zöldmunkák közé tartozik a kötözés is. A kötözés a hajtásválogatást követi, a lényege a hajtások támaszhoz való rögzítése. Erre azért van szükség, hogy a levelek és a fürtök több napfényhez jussanak.

A kötözéshez már nem kell kézzel felkötni a hajtásokat. Ez egy nagyon időigényes és hosszadalmas munka, amit egyszerűen fel lehet gyorsítani korszerű kötözőgépek használatával. A kötözés ideje jelentősen lerövidíthető praktikus kötözőgépek alkalmazásával. A kötözőgépeket egyszerű és gyors mozdulatokkal lehet mozgatni, teszik a dolgukat és végzik a kötözést. Egyetlen tőkét kézzel kötözni nagy fáradtság, sok idő, de korszerű géppel kényelmesebb és időtakarékosabb. Akár egy hektárnyi szőlőt egy nap alatt tud megkötözni.

Ha a megfelelő kötözőgépeket és a hozzájuk tartozó kiegészítőket keresi, ajánljuk figyelmébe a kínálatunkat! Jó ár-érték arányban forgalmazunk eszközöket zöldmunkákhoz is!

Borászati kellékek a tárolás idejére is!

A télnek vége, a szőlő öldek felébredtek az álmukból és készen állnak arra, hogy növekedjenek, termést hozzanak. Most sok munka van a földeken, amiből szőlő lesz, abból pedig bor, amihez borászati kellékek is szükségesek.

A borászkodáshoz nélkülözhetetlen borászati kellékek a különféle tárolók. Amikor a szüret után a szőlő a napfényes domboldalról a sötét pincébe kerül, szükség lesz hordókra és tartályokra is. Szerezze be tőlünk, és rendelje meg online az új tárolóit, ha bővíteni, pótolni szeretné a meglévő tárolók sorát! Modern tárolókban az Ön borának minősége is magasabb lesz! Nem kell arra pazarolnia az idejét, hogy a boltokban keresgél, inkább töltse hasznosan, és szánja azt a borászkodásra!

A webáruházunkban a jól bevált borászati kellékek legújabb modelljeiből válogathat, méghozzá kiváló ár-érték arányban. Ha valamit nem talál vagy szüksége van részletesebb információra borászati kellékekről, csak lépjen kapcsolatba kollégáinkkal a weboldalon szereplő elérhetőségek bármelyikén!


Tavaszi trágyázás, műtrágya és kapcsolódó tudnivalók dióhéjban

Érkezik a tavasz, ideje elkezdeni az ilyenkor esedékes munkákat a szőlőültetvényeken. Az egyik legfontosabb tavaszi munka a trágyázás, amire különösen szüksége van a szőlőtöveknek tél után. A megfelelő minőségű és mennyiségű műtrágya az, ami gondoskodik arról, hogy a szőlőtövek megerősödjenek és tápanyag utánpótlást kapjanak. A szőlőre jellemző ugyanis, hogy csak akkor tud szépen fejlődni és az elvárásoknak megfelelő termést hozni, ha igazán minőségi talajban nevelik és azt a talajt rendszeresen trágyázzák.

A trágya lehet műtrágya is, amit a megfelelő eszközökkel lehet a talajba juttatni, ideális esetben március végével bezárólag. A tökéletes eredmény érdekében ismerni kell az adott talaj fizikai és kémiai tulajdonságait, és ezekhez az adatokhoz mérni a szükséges fajta és mennyiségű műtrágyát.

Keresse fel borszaküzletünket, és válogasson termékeinkből a tavaszi műtrágyázáshoz, illetve egyéb, szőlészettel kapcsolatos tevékenységekhez! Webshopunkban mindent kedvező áron és kiváló minőségben megtalál!

Könnyítse meg teendőit elektromos metszőolló használatával!

elektromos metszőollóA szőlőművelés egyik legfontosabb része a metszés, hiszen a növény csak így tud megfelelően fejlődni a földeken. Ez egyúttal a legfárasztóbb és legidőigényesebb művelet is a gondozás során, főleg akkor, ha az embernek nincs megfelelő eszköze a feladat elvégzéséhez. Ha Ön szeretné felgyorsítani, hatékonyabbá tenni a metszést, vásároljon elektromos metszőollót a gondozáshoz!

Az elektromos metszőollóval sokkal könnyebb lesz dolgozni: rengeteg időt és energiát tud megspórolni a metszés során, és kevésbé fogják fárasztani a gondozás műveletei. Az eszközt könnyű kezelni, ergonomikus kialakításának köszönhetően pedig roppant kényelmes vele a munkavégzés. Az elektromos metszőollóval sokkal kisebb az esély arra, hogy megvágja magát metszés közben, így még a biztonság is garantált az eszköz használatával.

Dolgozzon hatékonyan gazdaságában, borászatában, tapasztalja meg Ön is az elektromos metszőolló előnyeit, szerezze be kínálatunkból új munkaeszközét! Ha bővebb információkra lenne szüksége a termékekről, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!

Borászati webáruházunkban mindent megtalál a palackozáshoz is!

Egy borász munkája nem ér véget a bor elkészítésével, kivéve persze, ha csak saját fogyasztásra szánta a finomságot. Az érlelési idő lejárta után még hátra van egy fontos lépés ahhoz, hogy a bor a boltok polcira kerülhessen, ez pedig a palackozás. Ez a művelet szintén szakértelmet kíván és szükség van hozzá speciális eszközökre is, amelyeket azonban borászati webáruházunkban egy helyen megvásárolhat.

Borászati webáruházunkban mindent megtalál, ami a palackozás során kellhet: palackokat, műanyag- és parafadugókat, koronazárakat, töltőgépeket, dugózó-, címkéző- és szűrőgépeket, valamint tisztítószereket is. Amennyiben nagyobb kiszerelést is szeretne kínálni, ajánljuk figyelmébe a kannákat, PET palackokat és Bag In Boxokat is. Mindezt kedvező áron szerezheti be borászati webáruházunkban, méghozzá rövid szállítási határidővel!

Forduljon hozzánk bizalommal Ön is! Vásároljon kedvére borászati webáruházunkból palackozáshoz szükséges kellékeket, eszközöket is!

Csomagolástechnikában is otthon vagyunk, keressen minket díszdobozokért, dobozgyártásért!

A kereskedelemmel foglalkozók általában tudják, hogy mennyire nagy szerepet játszik a termékek eladásában az, hogy hogyan vannak csomagolva. Nagyon sokan ugyanis az alapján választanak ki valamit a polcról, hogy mennyire szép, illetve különleges a csomagolásuk, sokkal kevesebben nézik meg alaposabban, hogy miért érdemes az adott terméket választani. Borászati webáruházunkból nem hiányozhatnak a borok csomagolásával kapcsolatos eszközök sem, így foglalkozunk díszdobozok forgalmazásával és dobozgyártással is.

Bort nagyon sokszor ajándékba vásárolunk, ezért fontos szerepet játszik egy-egy termék népszerűségében a csomagolása. Teljesen érthető, hogy ilyenkor figyelembe vesszük a megjelenést is, ezért a díszdobozos italok nagy előnnyel indulnak. A dobozgyártásnak köszönhetően pedig akár a pincészet minden bora egységes megjelenést kaphat, így a vásárlók már messziről kiszúrhatják majd kedvenc márkájukat.

Forduljon hozzánk bizalommal Ön is, ha díszdobozokkal, illetve dobozgyártással kapcsolatban van szüksége segítségre!

Az úszófedeles bortartályok sokoldalúsága

úszófedeles
bortartályA borászok számára örök kérdés a bor tárolása. Régen erre a célra csak a jól ismert fahordó állt rendelkezésre, azonban napjainkban már vannak ennél sokkal modernebb megoldások, amelyek több előnnyel is bírnak. Ilyen például a sokoldalú úszófedeles bortartály, ami minden szempontból jó választás.

Az úszófedeles bortartály nagy előnye, hogy a fedél mindig légmenetesen zár, így védi a mustot, majd a bort az oxidálódástól és más borhibák megjelenésétől. A tartály nagyon könnyen tisztítható, nincs szükség hozzá a fahordóknál megszokott kénezésre sem. Nem oldódik ki belőle semmi, és kiválóan ellenáll a savnak és az alkoholnak is. Ennek köszönheti sokoldalúságát is, vagyis, hogy alkalmas a bor erjesztésére és tárolására egyaránt. Ez megkönnyíti a bor kezelését és jelentősen lecsökkenti az ehhez szükséges eszközök számát.

Forduljon hozzánk bizalommal, és válassza Ön is az úszófedeles bortartályokat! Ha termékeinkkel kapcsolatos kérdése van, keressen fel minket elérhetőségeink bármelyikén!

Melyek azok a szüreti eszközök, amikre szükség lesz?

szüreti eszközökA bor minősége nagyon sok mindenen múlik, de ezek közül is fontos a szüret ideális időpontjának kiválasztása, illetve a folyamat során a megfelelő szüreti eszközök használata. Nézzük, melyek azok az eszközök, amik mindenképp kelleni fognak a szüret során.

A fürtök levágáshoz szüretelő ollót használjunk, ami legyen elég éles! A levágott szőlőt a szüretelő edénybe tegyük, majd nézzük át, és bogyózó ollóval szedjük ki a beteg, rossz szemeket. A leszüretelt szőlőt mindig mérlegeljük, nézzük meg a fajtáját, minőségét! A szüreti eszközök között fontos szerepe van a szőlőprésnek is, ezzel a berendezéssel készíthetjük el a mustot, melynek mustfokolóval ellenőrizhetjük a cukorfokát. Mindezt pontosan adminisztráljuk is!

Cégünk szüreti eszközök széles választékával áll rendelkezésre, érdemes nálunk körülnézni! Forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ha termékeinkkel vagy a rendeléssel kapcsolatos kérdése van, szívesen segítünk mindenben!

Amit a permetezőgépekről tudni érdemes

permetezőgép Egy permetezőgéppel nagyon sok időt és energiát lehet megspórolni, főként, ha nagy területen tudjuk bevetni. Sokan nem szeretik őket használni, de a mai, korszerű berendezéseknek már szigorú követelményeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy forgalomba kerülhessenek, így teljesen biztonságosan végezhető velük a munka.

A permetezőgép tartályának például legalább 5%-al nagyobbnak kell lennie a névleges térfogatnál, valamint jól láthatóan kell jelezni a megengedett maximális töltöttséget. A permetlétartály legalább 10%-ával megegyező nagyságú öblítővizes tartállyal is kell rendelkeznie a készüléknek, és fontos a hatékony keverőberendezés is. A gép mérőberendezései maximum +/- 5%-os hibával működhetnek, illetve a központi nyomásmérő óra és a szórófejek között mért permetezési nyomásértékek között maximum 10% különbség lehet.

Amennyiben megbízható helyről szeretné beszerezni permetezőgépét, a legjobb, ha hozzánk fordul! Ha kérdése van termékeinkkel kapcsolatban, keressen fel kinket bizalommal!

Amit tudni érdemes a szőlő kötözéséről és a kötözőanyagokról

kötözőanyagokatA szőlőtermesztés sok feladattal jár, ha azt szeretnénk, hogy szép, egészséges növények fejlődjenek. Ennek fontos része a kötözés is, melyhez cégünk nagy választékban kínál kötözőanyagokat, raffiát, valamint úgynevezett C kapcsokat.

A szőlő kötözésére érdemes folyamatosan odafigyelni. Lényege, hogy segítsük azokat a zöld hajtásokat, amik nem kapaszkodtak meg maguktól. Előfordul, hogy elég csak „megmutatni” neki az irányt, és egyből meg is tud kapaszkodni a támrendszerben. Ha ez nem elég, akkor van szükség a kötözőanyagokra, ami a leggyakrabban raffia. Használatukkal megelőzhetjük, hogy a növény eltörjön, az esetlegesen nagy súlyú termés alatt. A C kapcsok leginkább a támrendszer dupla huzalainak összefogására szolgálnak, valamennyit ezekből is érdemes tartalékolni.

Ha szőlőtermesztéssel foglalkozik, és kötözőanyagokat vásárolna, keressen fel minket bizalommal! Kínálatunkban talál raffiát és C kapcsokat is, rendeljen kedvére! Ha kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, forduljon kollégáinkhoz!

Szőlőtelepítés a Gripple rendszer segítségével

A Gripple egy olyan szőlőhöz és más gyümölcsökhöz használható támrendszer, amely egyszerűen és gyorsan telepíthető, és használatával sokkal egyszerűbbé válik később a növények kötözése.

A Gripple rendszerben a huzalok összekapcsolására, feszítésére és rögzítésére az úgynevezett rögzítőszemek szolgálnak. Ezeknek a belsejében a huzalok csak befelé mozgathatóak, kifelé nem. A szemekben egy be- és egy kivezető nyílás van egymással szemben, görgőkhöz csatlakoztatva. A huzalvégeket értelemszerűen át kell vezetni a két nyíláson és a Gripple fogóval az egyiket megfeszíteni. A feszítés erőssége állítható. A Gripple rendszer nagy előnye, hogy szinte bármilyen talajban alkalmazható, a horgony segítségével könnyen rögzíthető, a végoszlop kikötő szett segítségével pedig bármikor újrafeszíthető.

Amennyiben kérdése lenne a Gripple rendszerben történő szőlőtelepítés kapcsán, keressen fel minket bizalommal! Megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen segítünk!

Nálunk mindent megtalál a vetéshez!

vetőmag

Napjainkban újra egyre többen kezdenek bele a zöldségek és gyümölcsök termesztésébe. Nagyon sokan még a panellakások erkélyét is kihasználják és ültetnek néhány paradicsomot vagy fűszernövényt. Ha azonban valakinek rendelkezésére áll egy picit nagyobb terület, akkor szinte mindent megtermelhet otthon, amire szüksége lesz. Cégünk ehhez nagy választékban kínál vetőmagokat, érdemes nálunk körülnézni!

Vetőmagjaink között talál többféle paradicsomot, uborkát, tököt, cukkinit, répát, petrezselymet és még számtalan, finomabbnál-finomabb zöldséget. Érdemes azonban egy kicsit utánajárni, hogy melyik növény milyen talajt igényel, és annak megfelelően választani közülük. Vannak, amelyeknek sok tápanyagra van szükségük, ezek kevésbé érzik jól magukat homokos talajon, de például a salátának és a reteknek nem is lehetne ennél jobb helye.

Szeretne egy kicsit kertészkedni? Ön is úgy gondolja, hogy a házi zöldségeknek nincsen párja? Tekintse meg vetőmag kínálatunkat, és rendeljen kedvére!

A tápanyag-gazdálkodás a gazdag termés előfeltétele!

Aki növénytermesztéssel foglalkozik, annak a tavasz sok munkát ad. Ilyenkor rengeteg dolog van a metszéstől egészen a trágyázásig, amit a jó termés érdekében el kell végezni. A növényeknek tápanyagdús talajra van szükségük ahhoz, hogy minden fontos anyaghoz hozzájussanak, amit hasznosítani tudnak a fejlődés és a későbbiek során.

A tápanyag-gazdálkodás lényege, hogy a termőföldbe meghatározott időközönként, pontosan adagolt, a mennyiségi és minőségi követelményeknek megfelelő műtrágyát juttassanak a földbe. A kiemelkedő színvonalú és a követelményeknek minden szempontból eleget tevő műtrágya a sikeres tápanyag-gazdálkodás egyik alapvető feltétele.


Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben megbízható helyről szeretne beszerezni kiváló alapanyagokból készült műtrágyát és növényvédő szereket a növényei ápolásához és neveléséhez! Borászati webáruházunkban megtalálja azokat a termékeket, amiket a tápanyag-gazdálkodáshoz a nevelés fázisaiban használhat. A részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken!

Metszés utáni sebkezelés? Vásároljon fagélt borászati webáruházunkból!

borászati webáruház

A tavaszi metszés rendkívül fontos része a növényápolásnak, de utána nem szabad megfeledkezni a szakszerű sebkezelésről, ugyanis így nem fertőzik meg a fát a sebén keresztül a kórokozók, és nem juthatnak be a kártevők sem. A sebkezeléshez használt, minőségi fagélt könnyedén beszerezheti borászati webáruházunkból!

Borászati webáruházunkban megbízható termékeket találhat a sebkezeléshez. Ezek erős fertőtlenítő hatásuknak köszönhetően garantáltan megakadályozzák a kórokozók, kártevők megtelepedését, továbbá elősegítik a gyors sebforradást, intenzíven gyógyítják a fa szöveteit. A fagélt az ötforintos érménél nagyobb átmérőjű seb esetén szükséges alkalmazni, mivel ezek a méretük miatt nehezebben forrnak össze maguktól, mint az ennél kisebbek. A fagélt könnyű alkalmazni, csupán egy ecsetre lesz szükség hozzá.

A borászati webáruházunkból megvásárolható fagél felhasználható gyümölcs- és díszfák, szőlő metszésénél, ágtörésnél, nagyobb ágaik levágásánál. Ha a vásárlás előtt kérdései lennének a termékekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

A tavaszi munkák fontos lépése, a metszés

A szőlő gondozásából a metszés soha nem maradhat ki. Ez a mozzanat biztosítja, hogy a szőlőtövek minden évben bő termést tudjanak hozni. A szőlő metszésének ideje rendesen a rügyfakadásig tart, tehát kora tavasszal kell megkezdeni azt. A vesszőket ugyanis nyugalmi időben kell visszavágni. Amikor a nedvkeringés már megindul a szőlőtőkékben, már nem alkalmas az időzítés. Ügyelni kell azonban arra is, hogy a nagyobb, tél végi, tavasz eleji fagyokat elkerüljük.

A metszés eszköze a metszőolló, aminek szakszerű használatával a vesszőket anélkül lehet visszavágni, hogy azok feleslegesen sérülnének. Ha a régi metszőollóról bebizonyosodik, hogy már nem olyan megbízható, ideje újat vásárolni.

Borászati webáruházunkban metszőollókat is talál, amiket a kora tavaszi metszéshez azonnal fel tud használni. Válogasson borászati kellékeink közül és szerezze be időben a legújabb metszőollóit és az egyéb kellékeit, amikkel a szőlőgondozás sokkal egyszerűbbé válik!

Kérdéseivel keressen meg minket bizalommal a weboldalunkon található elérhetőségeink egyikén!

Mi kell egy induló pincészetébe?

Induló pincészetébe a munkavégzéshez szükséges eszközeit szerezze be borászati webáruházunkból!

borászati webáruház

Manapságegyre több ember kap kedvet a borászathoz, hiszen ez egy rendkívül izgalmasszakma. Sokan az ehhez szükséges képzés elvégzése után úgy döntenek, hogy sajátpincészetet nyitnak, így megalapozva jövőjüket. Ha Ön is ezt a tábort erősíti,és induló pincészetéhez beszerezné a szükséges eszközeit, vásároljon borászati webáruházunkból!

Borászati webáruházunkban minden olyanszükséges, alapvető eszközt és berendezést megtalálhat, amelyekelengedhetetlenek lesznek a vállalkozás beindításához. Korszerű, megbízhatótermékeinknek köszönhetően rövid időn belül népszerűségre tehet szert, ígyegyre több ember megismerkedhet boraival, ezáltal pedig sikeres borász válhatÖnből.

Egy indulóvállalkozás kapcsán rengeteg hivatalos ügyintézéssel kell számolni, ám akötelező teendői után is ráér felfedezni borászatiwebáruházunk kínálatát, hiszen nem kell nyitvatartási időhöz igazodnia.

Ha avásárlás előtt kérdései lennének borászatiwebáruházunk termékeivel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Miért jó, ha a természetes rafiát választjuk?

Megbízható kiegészítőket keres szőlészetébe? Borászati szaküzletünk kínálatában igazán széles választékot talál azokból a termékekből, amiket a szőlő gondozásához, neveléséhez, szüreteléséhez, valamint a borkészítéshez hatékonyan fel tud használni.

 

Nem véletlenül forgalmazunk olyan termékeket is, mint amilyen a természetes rafia. A természetes rafia, ahogyan a neve is mutatja, természetes alapanyag, ebben rejlik az egyik legnagyobb előnye. Ha Ön sem a mesterséges anyagokat részesíti előnyben, szőlészetéből nem hiányozhat a rafia!

 

A természetes rafia a rafia pálmából készül. Ennek, a pálmák családjába tartozó növény levelének a bőrkéjét használják fel az elkészítéséhez. Lehántják rostostul és innentől kezdve már rövidesen használható is kötöző- vagy dekoranyagként. Erős, változatos hosszúságú, praktikus szőlőkötöző anyagként tartják számon.

 

Amennyiben szeretne rendelni természetes rafiát, vagy borászati szaküzletünkben található más terméket, nézzen körül nálunk, és kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről!

A palack alternatívája: a bag in box

A dobozos borok megítélése sajnos még negatív, mert sokan az elegánsabb és kifinomultabb palackozott italokhoz hasonlítják őket. A dobozos bor olcsó, közönséges és igénytelen lenne? A bag in box csomagolás is éppolyan színvonalas megoldást kínál, mint a palack, és rengeteg előnye van, ami miatt érdemes jobban megismerni.

 

A bag in box csomagolás sokkal költséghatékonyabb, mint az üveg. Nem törik és nem kell annyira óvni, de a bor biztonságban van benne. A speciális csomagolásnak köszönhetően a bor a bag in boxban sokkal tovább eláll, mert nem éri levegő. Ez kifejezetten előnyös az olyan borok esetében, amiket vendéglátóhelyeken kínálnak, mert, ha esetleg lassan fogy a bor, akkor sem kell kidobni és pazarolni.

 

A bor csomagolás ma már szinte bármilyen lehet, egy igényes dizájnnal, egyedi megjelenéssel, modern grafikával a dobozos borból is válhat valami különleges, valami szép. Az üveges borok egyeduralmának megdöntésére semmi sem olyan alkalmas, mint a bag in box csomagolás!

 

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén bővebb tájékoztatásért!

A bortartályok sokoldalúságáról

Egy bortartálynak igazán sokoldalúnak kell lennie, hiszen védi a bort, teret ad az erjedéshez, de a kóstoláshoz is hozzáférést biztosít. Ahhoz, hogy ezeknek a feltételeknek mindegyike teljesülhessen, a megfelelő bortartályt kell kiválasztani!

A manapság kapható bortartályok között már bátran válogathatunk, hiszen nem csak anyagukban, de felépítésükben is többfélét kínálnak a gyártók. A bortartály készülhet műanyagból, de lehet az alapanyaga rozsdamentes, saválló acél is. Érdemes úszófedeles változatot vásárolni, hiszen ennek a kiegészítőnek megvannak a maga előnyei: egyszerre biztosítja a bornak az ideális környezetet, a légmentességet, de a szőlős gazdának is hozzáférést biztosít.

Amennyiben műanyag bortartályon gondolkodunk, ebből is válasszunk olyat, amin elhelyezhető kóstoló csap, szintjelző és légzőszelep, valamint úszófedél, ami már paraffinolaj nélkül is légmentesen lezárható. Könnyű, ellenálló, egyszerűen kezelhető, mégis sokoldalú bortartályokért keressen minket bizalommal!

Milyen az ideális boros tartály?

Egy tapasztalt borász tisztában van azzal, hogy italainak színvonala nemcsak a szőlőterméstől függ, hanem azoktól a berendezésektől és eszközöktől is, amelyet felhasznál a borkészítés során. E téren rendkívül mérvadó tényezőnek számítanak a boros tartályok, ezért nem mindegy, hogy honnan kerülnek beszerzésre és milyen minőséget képviselnek.

Az ideális boros tartály válogatott alapanyagokból kerül legyártásra, amire azért van szükség, mert a bor előállítása számtalan kémiai folyamatot foglal magába. Egy silány minőségű boros tartály nem tudja megállni a helyét, alapanyaga a kémiai folyamatok miatt elkezd feloldódni, ami a borba kerül, ez pedig nemcsak rendkívül káros az egészségre, hanem rossz ízűek is lesznek az italok.

Mivel tisztában vagyunk a boros tartályok funkciójával, választékunkban csakis magas minőséget képviselő, megbízható termékeket találhat e kategórián belül is. Fedezze fel kínálatunkat, vagy, ha bármelyik boros tartállyal kapcsolatban kérdése lenne, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Egyedi feliratozású kartondobozba csomagolná termékeit?

Akinek borászati vállalkozása van, ráadásul viszonteladóknak is szállíttatja termékeit, tisztában van vele, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni annak érdekében, hogy tökéletes állapotban kerüljenek az italok a boltok polcaira. Ha Önnek is számít minden apró mozzanat, és nem bízná a véletlenre a borok csomagolását, rendeljen kartondobozt kínálatunkból!

A kartondobozokkal garantált a biztonságos szállíttatás, ugyanis a dobozok belsejében nem törhetnek el az üvegek, ráadásul egyszerre akár több termék is elhelyezhető bennük, így garantált a biztonságos és egyszerű szállítás.

Mivel a kartondobozok nélkülözhetetlenek egy borászati vállalkozás kelléktárából, szeretnénk megkönnyíteni ügyfeleink helyzetét azzal, hogy nemcsak biztosítjuk a dobozokat, hanem igény szerint feliratozzuk is, így a csomagolás nívóssá válik, és vesződnie sem kell a kartondobozok utólagos feliratozásával.

Igényelje kedvező áron egyedi kartondobozait borászati webáruházunkból! Rövid határidővel, színvonalas szolgáltatás keretein belül elkészítjük Önnek a szükséges tároló és szállító eszközöket!

Bag in box zacskóval a gazdaságos csomagolásért!

Mi is az a bag in box zacskó, mire való, és mi köze a borkészítéshez? A bag in boxot érdemes Önnek is megismerni és használni, hiszen forradalmian új vonalat képvisel a csomagolás területén. Természetesen a boros üvegekről nem kell lemondani, de ha olcsóbb és gazdaságosabb megoldások is érdeklik, akkor mindenképpen ismerje meg a bag in boxot!

Mikor érdemes megfontolni a bag in box zacskó használatát? Különösen akkor előnyös ebbe a csomagolásba tölteni a bort, ha nagyobb kiszerelésben szeretnénk értékesíteni azt, például szórakozóhelyek, éttermek számára. A bag in box zacskó tulajdonképpen egy csapra csatlakoztatható metallizált zsák, amit kartondobozban lehet elhelyezni. A zsák védi a bort a levegőtől, és biztosítja, hogy az ne oxidálódjon, valamint a fénytől is óvja. Így a bor minősége felbontás után sem romlik majd. Meleg és hideg italok, folyadékok töltésére is alkalmas, ha kifogyott eldobható, környezetbarát, újrahasznosításra alkalmas anyagról van szó.

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és próbálja ki Ön is a bag in box zacskót!

Nincs ideje borászati eszközeinek beszerzésére?

Aki borászként tevékenykedik, tisztában van azzal, hogy bizonyos időszakokban egy perc megállás sincsen munkájában, pedig fontos lenne, hogy a munkaeszközeinek beszerzésére is jusson ideje. Ezt viszont elég nehéz úgy kivitelezni, hogy éjszakába nyúlóan foglalkozik a borászat ügyeivel. Ha Ön is időhiányban szenved, de megbízható helyről szeretné beszerezni a munkájához szükséges eszközöket, döntsön borászati webáruházunk mellett!

Borászati webáruházunkkal csakis előnyökre tehet szert, hiszen akár az éjszaka közepén is megtekintheti kínálatunkat, ehhez pedig még autóba sem kell ülnie, így stresszmentesen és kényelmesen vásárolhat választékunkból. Mivel tudjuk, hogy egy internetes rendelés tartogathat buktatókat, mi rugalmasak vagyunk, vagyis ha mégsem azt kapná, mint amire szüksége lett volna, akkor sem kell csüggednie, ugyanis mindent biztosítunk a cseréhez.

Fedezze fel borászati webáruházunkat! Ha vásárlás előtt kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Borászati kellékekre lenne szüksége?

A jó bor a kezdetektől fogva törődést és odafigyelést, valódi szeretetet igényel, aminek eredményeképpen minőségi ital kerül majd a palackokba. Ez a törődés már a szőlőtőkék gondozásánál elkezdődik, és a szüretelésnél sem marad el.

Forduljon hozzánk bizalommal, és vásárolja meg minden olyan borászati kellékét, amivel elkészítheti idén is a legjobb borát, amire büszke lehet! Termékeink között nagyszerű szüreti eszközöket is talál, amikkel minden szőlőfürtöt leszüretelhet anélkül, hogy ártana vele a szőlőfürtnek, vagy pedig magának a szőlőtőkének. Metszőollók, tárolók, ágvágók, hordók, permetezőgépek, oltókések, és még sok egyéb borászati kellék, amit nem nélkülözhet a szüret alkalmával.

Szerezze be már most, hogy később, amikor már beköszönt az ősz, ne kelljen ezzel foglalatoskodnia és minden a terv szerint haladhasson! Webáruházunkban minden borászati kelléket kedvező áron rendelhet meg! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

A minőségi vetőmag fontosságáról röviden

A minőségi vetőmag fontosságáról rövidenAzok az emberek, akik kellően jártasak a mezőgazdaság terén, tisztában vannak azzal, hogy a vetőmagok megvásárlását nem bízhatják a véletlenre, ugyanis ellenkező esetben komoly károkat okozhatnak nemcsak a gazdaságnak, hanem a későbbi fogyasztók számára is. Mivel ennyire központi szerepet töltenek be a vetőmagok, elengedhetetlen, hogy csakis megbízható helyről szabad vásárolniuk a gazdáknak.

Mostanság sokat lehet hallani arról, hogy a vetőmagokat hamisítják, így már ezért is fontos, hogy csakis jól ismert, mások által már letesztelt helyről kerüljenek beszerzésre a vetőmagok. Érdemes tájékozódni és naprakésznek lenni a hamisítványokkal kapcsolatban, így biztos elkerülheti a hibás termékeket.

A vetőmagok szerepének fontosságával mi is tisztában vagyunk, ezért nálunk csakis magas színvonalat képviselő termékeket találhat a kategórián belül. A célnak megfelelően többféle kiszerelés és típus közül válogathat nálunk, ismerje meg termékeinket! Ha a vásárlás előtt kérdése lenne, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Növényvédelem permetezéssel!

A szőlőből akkor lesz bőséges termés és finom, zamatos bor, ha azt féltő gonddal őrzik a szőlősgazdák. Ez nemcsak azt jelenti, hogy gondját viselik a szőlőnek, rendszeresen metszik, locsolják, megszabadítják a gaztól, de az élősködők ellen is felvértezik. Erre való a permetezés.

A permetezés során különféle, erre a célra összeállított vegyszerkeveréket juttatnak ki a növényekre a gazdák, permetezőgépek segítségével. A permetezett növények aztán védettséget élveznek a különféle rovarok és a betegségek ellen is. Ezzel az óvintézkedéssel sok fejfájástól megkímélhetik magukat a szőlősgazdák, és előre biztosíthatják a védelmet egy hirtelen jött járvány vagy nagyobb rovarinvázió idején.

Bátran nézzen körül webáruházunkban, és vásároljon termékkínálatunkból a permetezéshez szükséges kellékeket! Nálunk mindent egy helyen meglel, amire csak szüksége van, így nem marad le azokról az időszakokról, amikor a permetezést meg kell kezdeni. Elérhetőségeinken érdeklődhet a részletekről, bátran keressen fel minket!

Ami nem hiányozhat a szőlészetből: természetes rafia

A természetes rafia egy teljes mértékben természetes anyag, ahogyan az a neve is mutatja. Kedvelt kiegészítője a dekorációs tevékenységeknek, virágkötésnél, díszcsomagolások elkészítésénél is sokoldalúan lehet használni. Nem csak dekorálásra alkalmas, de a szőlészetekben is nélkülözhetetlen kellék.

A természetes rafia segítségével ugyanis a nagyszerűen lehet a szőlőtőkéket kikötözni, rögzíteni, megóvni az elhajlástól. A rafia környezetbarát anyag, nem tartalmaz semmilyen káros, mesterséges anyagot, amikor már nincs rá szükség, azután sem szennyezi a környezetet. Jellegénél fogva a természetes rafia tetszés szerint bontható és felhasználható vastagság, vagy hosszúság alapján.

Keressen meg minket bizalommal, és rendeljen webáruházunkból a szőlőtőkék kötözésére alkalmas természetes kötözőanyagot! Kínálatunkban többféle kiszerelésben is talál rafiát, válasszon igényei szerint!

Ha még kérdése lenne, nem kell mást tennie, csak felvennie velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinken!

Miért előnyös a bag in boxok mellett döntenie?

Manapság, ha a borászok szeretnék kimérni italaikat, nem csak üvegeket használhatnak, hanem bag in boxokat is. Aki egyszer is használatba veszi ezt a fémgőzölt, rugalmas zsákot dobozba zárva, onnantól kezdve mindig a bag in boxot szeretné használni a tároláshoz, köszönhetően számos előnyének.

A bag in box legnagyobb előnye, hogy meggátolja, hogy a zacskó tartalma levegővel érintkezzen, így a benne lévő bor íze és minősége nem változik meg az oxidálódás, vagy fény hatása miatt. A speciális fémgőzölt zsákok környezetbarát tulajdonságokkal bírnak, ami abban nyilvánul meg, hogy újrahasznosíthatóak; a zsák polietilénből, a doboz pedig hullámkartonból készül. A bag in boxok anyagi szempontból is előnyösebb választásnak bizonyulnak, mint például az üvegek, ráadásul gazdaságosabb megoldást is kínálnak. A kiürült, szelepes fóliazsák eldobható, így nincs átmosási és öblítési költség.

Tapasztalja meg Ön is borászatában a bag in boxok előnyeit! A vásárláshoz keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

A bag in boxokba hidegen és melegen is tölthető a gyümölcslé!

Akik kicsit is jártasak a gyümölcslétöltésben, azok tudják, hogy a folyamat hidegen és melegen is végrehajtható. Az utóbbi kicsit hosszadalmasabb folyamat, hiszen ekkor kerül pasztőrözésre is a termék. Erre azért van szükség, hogy az elkészült gyümölcslé mindennemű káros anyagtól mentes legyen. Mivel a gyümölcslétöltés többféle módon is történhet, a gyártók ehhez olyan tasakokat keresnek, amelyek mindkét kivitelezéshez alkalmasak. Ha Ön is ilyen terméket keres, döntsön a bag in boxok mellett!

A bag in boxok a hideg és a meleg gyümölcslé töltéséhez is kiválóak, köszönhetően anyaguknak, így bármelyik gyártási módon is történik a termék előállítása, mindennemű fennakadás nélkül megtölthetőek a bag in boxok az ízletes gyümölcslevekkel. A gyümölcslé töltése után a bag in boxok tökéletesen megőrzik a termék baktériummentes állapotát, vagyis jelentős mértékben hozzájárulnak a tartósítás sikerességéhez.

A gyümölcslé töltéséhez válasszon bag in boxot! A vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Szőlőfeldolgozás felsőfokon

A szőlőfeldolgozás nem olyan folyamat, ami csak egyféleképpen történhet, hiszen befolyásolja, hogy fehér vagy vörösbort készítünk, befolyásolja a bor minősége és jellege, de például a tokaji aszú készítéséhez egészen speciális szőlőfeldolgozásra van szükség. Viszont, hogyha például pezsgőalapbort készítünk, akkor a feldolgozás során inkább a gyorsaságon van a hangsúly.

A technikát illetően a szőlőfeldolgozás lehet szakaszos és folyamatos. A folyamatos rendszer a nagyüzemek módszere, sokkal kötöttebb, mint a szakaszos.

A fehérszőlő feldolgozása a szőlő átvételével kezdődik, és továbbítódik a bogyózó-zúzó részhez. Ezután a cefre szállítása és kezelése következik, majd a mustelválasztás, és a sajtolás után a mustgyűjtés és a törköly kiszállítása az utolsó két lépés.

A kékszőlő feldolgozása egy darabig megegyezik a fehér szőlőével, azonban itt a cefrekezelés után az erjesztés következik, melyet színbor-elvezetés, cefreszállítás és sajtolás követ. Ezután kerül sor a présborok gyűjtésére és végül a törköly kiszállítására.

Szeretne többet tudni a szőlőfeldolgozásról, borászati kellékeket vásárolna? Keressen fel minket bizalommal, mindenben segítünk!

A szőlőtermesztés csúcsa: a szüret

A bor készítése egy nagyon hosszú folyamat, aminek az egyik legfontosabb lépése a szüret. A szüretnek még nem is a szőlőfürtök leszedése a legnehezebb része, hanem leginkább az, hogy megválasszuk a helyes időpontot. Általánosságban elmondható, hogy akkor kell szüretelni, amikor a szőlő cukortartalma már nem nő, teljesen megérett, és a savtartalma is megfelelő. Ilyenkor a szőlő a fajtájának megfelelő színű, édes, puha és picit áttetsző a héja. Érdekességképp most a hagyományos, kézi szüretelés lépéseit ismertetjük.

A szüretet megelőző idők már várakozással, ünnepi hangulatban teltek, majd amikor elérkezett az idő, összegyűlt a falu apraja-nagyja. A szőlőt vödörbe szedték, és amikor az megtelt, az ún. puttonyos vitte el a gyűjtőtartályba, onnan konténerekbe ürítették, és ezeket szállították el feldolgozásra.

Fontos, hogy ha a cél kiemelkedő minőségű bor készítése, akkor a munka során figyelni kell a válogatásra is: a penészes, vagy gyengén színeződött fürtöket ki kell szedni és különválasztani.

Kérdései lennének, vagy szüreti eszközöket keres? Nézzen körül nálunk, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mi határozza meg a minőségi borok előállítását?

Egy minőségi bor igazi gasztronómiai utazásra invitálja a fogyasztóit, ezért érthető, hogy az emberek szívesen választják ezeket a kényeztető ízvilágú italokat. Ahhoz, hogy az ilyen borok bármikor az asztalra kerülhessenek, kellő figyelmet kell fordítani az előállítási körülményeikre, ugyanis ellenkező esetben kellemetlen ízvilágú ital lesz a végeredmény.

A bor minőségét nemcsak a termés és a borász szaktudása határozza meg, hanem az előállítás során alkalmazott borászati kellékek is. Ha ezek nincsenek megfelelő állapotban, vagy a szakember véletlenül egy silány minőségű borászati kelléket fog ki, az akár jelentős kárt is okozhat a kész italokban, ennek orvoslása pedig gyakorlatilag lehetetlen.

Ha Önnek is fontos, hogy mindig minőségi italokat biztosítson a borrajongóknak, és sikerre szeretné vinni borászatát, vegye figyelembe a kellékek szerepét és fontosságát. Ha elöregedett borászati kellékei vannak, vagy valamilyen plusz eszközre lenne szüksége, fedezze fel kínálatunkat, és vásároljon az igényeinek megfelelő kellékeket! Kérdése esetén vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Fedezze fel borászati webáruházunk kínálatát!

A vállalkozásokban fontos a fejlesztés és az új eszközök bevezetése, használata, ami alól nem lehet kivétel egy borászattal foglalkozó cég sem. A kérdés ilyenkor az, hogy a szűkös időbeosztás mellett hogyan juthat idő a vásárlásra? A válasz nagyon egyszerű: ez megvalósítható, mégpedig, ha borászati webáruházunk mellett dönt!

Borászati webáruházunkkal egyszerűen és könnyedén fejlesztheti vállalkozását, ugyanis csak internetkapcsolatra és számítógépre lesz szüksége, így akár a késő esti órákban, kikapcsolódásképpen is megismerkedhet termékeinkkel. Mielőtt részletesebben is felfedezné borászati webáruházunkat, érdemes tisztában lennie azzal, hogy mire van szüksége a munkaeszközöket, kellékeket illetően. Választékunkban színvonalas és megbízható termékeket találhat, amelyekkel öröm dolgozni.

Borászati webáruházunkban kedvező árakkal várjuk a vásárlókat, így pénztárcabarát árakon juthat hozzá minőségi termékekhez. Ha a vásárlás előtt kérdései lennének, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Vásároljon gyorsan és egyszerűen, rendeljen webáruházunkból!

Vásároljon gyorsan és egyszerűen, rendeljen borászati webáruházunkból!Mint minden vállalkozásban, úgy egy borászatban is előfordul, hogy új kellékekre vagy eszközökre van szükség, mert a régiek már nem képesek betölteni rendeltetésszerű szerepüket, ám a szakemberek gyakran nehezen tudnak időt szakítani a vásárlásra. Ha borászati webáruházunkból rendel, bárhonnan, bármikor beszerezheti szükséges eszközeit a munkavégzéshez!

Borászati webáruházunk ügyfélközpontú, rugalmas feltételeket biztosít a vásárláshoz, így többé nem kell bevásárló körút miatt félbehagynia teendőit. Webshopunkat helyben, vállalkozása telephelyén is felkeresheti, majd a rendelése leadása után pár napon belül kézbe veheti a megvásárolt termékeket, ezzel pedig jelentős időt és energiát spórolhat meg. Termékeink a manapság felmerülő követelményeknek tökéletesen megfelelnek, így korszerű eszközökkel bővítheti vállalkozása eszköztárát.

Fedezze fel kínálatunkat, és ha további információkat szeretne megtudni borászati webáruházunk termékeiről, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!

Vásároljon korszerű borászati kellékeket borszaküzletünkből!

Egy jól működő borászatnak kétségkívül a tudás és a tapasztalat adja az alapját, amit korszerű borászati eszközökkel lehet művelni és gondozni, hogy beérhessen a gyümölcse, vagyis az eladásra kész, palackozott bor.

Borszaküzletünkben minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy az eszközeit be tudja szerezni. Természetesen nem akármilyen borászati kellékeket kínálunk, hanem személyre szabott és korszerű berendezéseket és eszközöket. Rendelje meg online borszaküzletünkből kedvező árakon és nagy választékban azt, amire szüksége van!

Az ilyen borászati eszközök lehetőséget adnak a borásznak a kitűzött céljai megvalósítására. Nem csak a megszokott színvonal fenntartását, de a fejlesztések kivitelezését is könnyebb modern termékekkel véghezvinni.

Forduljon borszaküzletünkhöz bizalommal, és vásároljon korszerű borászati kellékeket telepítéshez, borkezeléshez, vagy palackozáshoz! Keressen minket megadott elérhetőségeink egyikén, szívesen tájékoztatjuk a részletekről!

Korszerűsítené vállalkozását? Fedezze fel webáruházunkat

Korszerűsítené vállalkozását? Fedezze fel borászati webáruházunk kínálatát!Ahhoz, hogy egy borász a kor igényeinek megfelelően tudja biztosítani az ízletes italokat, elengedhetetlen, hogy egy idő után bizonyos borászati kellékek és eszközök lecserélésre kerüljenek. Ez természetesen nemcsak a borok javára válik, hanem a szakértőnek is sokkal egyszerűbbé válhat a munkavégzés korszerű berendezések és eszközök használatával. Ha Ön is szeretné fejleszteni vállalkozását, szerezze be a szükséges kellékeket borászati webáruházunkból!

Mivel számunkra is ismeretesek a manapság uralkodó igények az italokkal kapcsolatban, olyan eszközöket, berendezéseket igyekszünk biztosítani borászati webáruházunkban, amikkel a szakemberek eleget tehetnek az elvárásoknak. Termékeinkkel egyszerűvé válik a munkavégzés a borospincékben, ez pedig mindenképp az adott vállalkozás javára válik. Ha bennünket választ, a jövőre nézve is megőrizheti borászata népszerűségét, a kellékeinkkel készült boroknak köszönhetően.

Ha a vásárlás előtt kérdései lennének borászati webáruházunk termékeivel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

A honlap üzemeltetője és tartalomért való jogi felelőse: Bí-Bor-Ász Kft.,H-7773 Villány, Szent István u. 35., info@bi-bor.hu

Adószám: 13442659-2-02, cégjegyzék szám: 02-09-069934, Céget bejegyző bíróság: Baranya Megyei Cégbíróság

VPID szám: 0002882189, műk. eng. szám: 7/2011/B, 248/2011/Ig, KSH törzsszám: 13442659-4661-113-02, FELIR: AA3575033

Telephelyek /személyes átvételi pontok/: 7773 Villány, Szent István utca 35. , 7800 Siklós, Széchenyi u. 11.

Bankszámlaszámaink: CIB 10701214-68938462-51100005

IBAN szám:     CIB HU83 10701214-68938462-51100005      SWIFT: CIBHHUHB

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-57835/2012, iktatószáma:207835/2012/N